Як обрати газову колонку

Гаряча вода – невіднятна складова комфортного життя сучасної людини. Для жителів приватних будинків її регулярна наявність є немаленькою проблемою. Якщо у квартирах забезпеченням гарячою водою займаються комунальні служби, то в цьому випадку власники будинків повинні самі забезпечити себе цими зручностями. Одним з найкращих варіантів є придбання газової колонки.

Як обрати газову колонку

Перш ніж купити газову колонку, варто визначитись, який саме різновид і функціонал підійде для вашого помешкання. Обирати її потрібно за багатьма критеріями: потужністю, компактністю, зручністю та іншими важливими показниками. Правильний вибір водонагрівача забезпечить ваш дім регулярним постачанням гарячої води.

Типи газових колонок

Існує два основних типи газових водонагрівачів:

  • накопичувальні;
  • проточні.

Накопичувальні моделі мають спеціальний резервуар великого об’єму – від 50 до 500 літрів і за будовою схожі на електричні бойлери. Тому їх габарити досягають значних розмірів. Вода, яка набирається в цей резервуар, нагрівається, після чого ви можете використовувати цей запас для своїх потреб. Вони мають велику потужність, на відміну від другого типу.

Будова проточних газових колонок виключає наявність резервуара. Це робить конструкцію компактнішою. Принцип її роботи полягає в нагріванні проточного струменю води. При наявності гарної вентиляції в будинку цей малогабаритний агрегат чудово справиться з нагріванням холодної води.

Як обрати газову колонку?

Щоб обрати газовий водонагрівач, який буде безпечно й надійно забезпечувати вас гарячою водою, треба розібратися в основних показниках.

Найважливіший критерій при виборі газової колонки – це продуктивність. Він визначає, чи зможе та або інша модель повністю забезпечити всі потреби відносно площі помешкання й техніки, яка споживає гарячу воду. Цей показник можна перевірити в паспорті пристрою та зрозуміти, чи вистачить вам потужності приладу для кухонної раковини, душу, ванни та інших побутових предметів, які є у вашому будинку.

Наступний критерій – водяний тиск. Потрібно уважно розібратися щодо мінімального тиску для безперебійного функціонування водонагрівача. Часто вода може подаватися з малим тиском, і деякі моделі можуть просто не запускатися або функціонувати нестабільно. Максимально допустимий показник повинен витримувати різноманітні стрибки тиску.

Безпечний водонагрівач повинен мати захист від перегріву й відсутності тяги у витяжці. Також важлива наявність іонізаційного контролю полум’я. Адже усі прилади, які функціонують за допомогою вибухонебезпечних речовин, повинні бути сертифіковані й максимально надійні.