Чому протікає кулер: головні причини та способи усунення проблеми

Власникам кулера для води потрібно не лише вчасно доглядати за приладом (очищувати, проводити дезінфекцію), а й бути обережними в експлуатації самого обладнання. Річ у тім, що найпоширенішою проблемою, яка зустрічається під час набирання рідини є звичайне, на перший погляд, протікання води. Ба більше, не всі відразу можуть зрозуміти, що виникла поломка, адже може здатися, що ви просто необережно замінювали бутель чи просто розлили воду. Насправді у таких випадках не потрібно бігти до магазину та купляти кулер для води https://h2o-water.com.ua/shop/kuleri-ta-obladnannya/, адже у 85% проблему можна вирішити. 

Чому протікає кулер: головні причини та способи усунення проблеми

Чому тече кулер?

Звісно, що спеціалісти проведуть сервісне обслуговування та полагодять прилад, але важливо зрозуміти, чому сталася така ситуація та виключити можливе її повторення. Для цього розглянемо найпоширеніші причини, від яких відбувається протікання води за межі обладнання.

  • Пошкодження пробки на тарі. Під час транспортування чи не належного зберігання (вологе приміщення) можливе проривання чи відшарування запломбованої кришки. У результаті, після того, як ви помістили бутель до приймача відбувається протікання за його межі. Вирішується ця ситуація самотужки – або замінюється пробка, або встановлюється інший бутель.
  • Закінчення робочого строку бутля. Таке часто трапляється з настільним кулером для води https://h2o-water.com.ua/shop/kuleri-ta-obladnannya/nastolnye-kulery/, для якого тривалий час використовують одну й ту ж тару. Та, як у будь-яке обладнання, вона має свій термін придатності, але з часом у ній можуть утворюватися мікро тріщини. У такому випадку користуватися такою місткістю не рекомендується.
  • Протікання кранів для подачі рідини. Таке трапляється з двох причин: накопичення в середині бруду або ж їх пошкодження. У першому випадку можна самотужки зняти крани та почистити, у другому – замінити на нові. 

Серед проблем, з якими стикаються користувачі кулерів для води також може бути протікання самого баку або ж порушення розмішених силіконових трубок в середині обладнання. Тут вже потрібно оглянути компресор та розібрати кулер. Ми рекомендуємо для цього викликати спеціалістів, тоді вам точно не доведеться купляти новий прилад.

Чому тече кулер?

Чи можна користуватися зламаним кулером?

Якщо ви вважаєте, що невеликий мокрий слід під кулером – це безпечно, то ми рекомендуємо задуматися над усуненням цієї проблеми. Річ у тому, що якщо у вас обладнання живиться від електро мережі, то це дуже небезпечно. В будь-який момент волога може потрапити на шнур та викликати знеструмлення. 

Користуватися кулером потрібно обережно, а використовувати воду для його завантаження – корисну. ТМ «Н2О» гарантує високу якість води в бутлях, а також має кваліфікований персонал сервісного обслуговування, які професійно та швидко зможуть розв’язати будь-яку проблему вашого кулера.