Пластини для фрезера

Пластини для фрезера застосовуються в металообробці та деревообробці. Також використовуються в інших виробничих сферах. Забезпечують високу точність обробки заготовок.

Виробляються різні пластини для фрезера. У кожного виду свої особливості та переваги. На особливу увагу заслуговує матеріал виготовлення пластин для фрезера. Він має великий вплив на характеристики інструменту.

Пластини для фрезера

Базова інформація

Завдання пластин полягає у видаленні стружки з оброблюваної поверхні. Вони також забезпечують високу точність різу. Якщо пластина підібрана правильно, якість фінішної обробки заготовки буде на висоті.

Матеріал, з якого зроблений інструмент, впливає на його властивості. Йдеться не тільки про довговічність, а й про ефективність застосування пластини.

Твердосплавні пластини

Твердосплавні пластини виготовляються зі сплаву на основі карбіду вольфраму. Він надає пластинам високу твердість і зносостійкість. Карбід вольфраму комбінується з кобальтом, що забезпечує міцність і стійкість до ударних навантажень.

Твердосплавні пластини характеризуються:

  • Стійкістю до зношування. Інструмент підходить для обробки сталі та чавуну.
  • Здатністю працювати на високих швидкостях різання.
  • Стійкістю до перегріву. Зберігають свої ріжучі властивості за високих температур.

Твердосплавні пластини застосовуються для чорнової та фінішної обробки заготовок з металу, деревини та композитів.

Металокерамічні пластини

Металокерамічні пластини виробляються з оксиду алюмінію, нітриду або карбіду кремнію. Застосовуються для високошвидкісної обробки заготовок, стійких до теплового впливу (нержавіюча сталь і жароміцні сплави).

Інструмент має:

  1. Високою жаростійкістю. Може застосовуватися в умовах високих температур.
  2. Стійкістю до хімічного впливу. Підходить для обробки деталей з нержавійки.

У металокерамічних пластин є і мінуси. Вони характеризуються слабкою ударостійкістю. Ця особливість обмежує сферу їх застосування.

Купувати пластини для фрезера найвигідніше в інтернет-магазині. Подібні компанії пропонують великий асортимент цієї продукції. Крім того, інтернет-магазини продають пластини для фрезера за більш доступною ціною. Це пов'язано з тим, що їм не доводиться нести надлишкові витрати на утримання персоналу та оренду торгових площ.