Яку ж вибрати м'якоту в кімнату?

Вибрати м'які меблі, які гармонійно впишуться у ваш інтер'єр, - завдання не з легких. Адже потрібно враховувати не тільки якість, а й актуальні модні тенденції, що створюють індивідуальні та неповторні дизайни. М'які меблі відіграють пріоритетну роль у сучасних дизайнерських проєктах, пропонуючи широкий вибір варіантів дизайну і конструкції, що дають змогу зробити ваш інтер'єр красивим, функціональним і практичним.

Мʼяка мебель

Різновиди м'яких меблів

Купити м'які меблі можна різних видів, їх не так багато, порівняно із загальними меблями. Класифікація включає в себе такі вироби:

  • Дивани. Найпопулярніший вид м'яких меблів. Дивани є практично в кожному будинку, тому що вони зручні у використанні, красиві на вигляд і практичні. Існує безліч різновидів диванів, що мають різні форми, різні можливості і різні шляхи розвитку.
  • Крісло. Здебільшого йде в наборі з диваном або іншим кріслом, зроблений в одному дизайні. Розрахований для відпочинку однієї людини. Також має безліч видів механізмів трансформації.
  • Пуфики. Невеликі крісла для сидіння, що розміщуються для практичності. Часто ставляться в коридорах і кухнях.
    Кушетка. Схожі на дивани, але набагато менші за розміром. У них часто немає спинок і підлокітників, що робить кушетки місцем, де можуть трохи відпочити кілька людей. Їх часто ставлять у приймальнях офісів і житлових коридорах.
  • М'які куточки. Різновид м'яких меблів, що встановлюються на кухні. Він займає більше місця, але є практичним і зручним.

Правила вибору відтінків м'яких меблів

  1. Колір оббивки м'яких меблів не повинен збігатися з домінуючим кольором інтер'єру. У цьому разі, наприклад, він гармоніюватиме з відтінками стін. Однак слід уникати різко конфліктуючих колірних поєднань. Оптимальна варіація - від двох до трьох тонів.
  2. У будинках, де є маленькі діти або домашні тварини, оббивка меблів має бути виконана з практичних кольорів, що миються, а не з відтінків, які легко брудняться.
  3. Ті, хто віддає перевагу креативним інтер'єрам, вважають за краще привносити легкість у своє святкове життя за допомогою яскравих плям.

Також не забувайте про те, що м'якота має гармоніювати і поєднуватися у відтінках з іншими меблями. Здебільшого все має бути зроблено і підібрано в одному стилі, дизайні та колірній гармонії. І ще важливо уникати візуального нагромадження в одному приміщенні. Наприклад, якщо ви вибрали великий диван, поставте в нього крісло середнього розміру, невеликий пуф і маленький журнальний столик.