Яку шафу вибрати для маленької вітальні

Раніше цілком нормальним було заповнювати майже весь простір кімнати меблями. Сьогодні ж, коли мінімалістичний стиль має високий попит, вітальні стали більш просторими та світлими. Якщо потрібно вибрати шафу для невеликої зали, керуючись принципами мінімалізму, вибір моделей буде досить великим. Розглянемо, які варіанти шаф для компактної вітальні підійдуть найкраще.

Шафи для маленької зали: що саме вибрати

Шафи для маленької зали: що саме вибрати

Якщо кімната маленька, шафа в зал повинна відповідати її розмірам, тобто поставити габаритну шафу-купе — не найкраще рішення. Такі меблі візуально перевантажуватимуть інтер’єр і займатимуть багато простору.

Ось на які моделі шаф варто звернути увагу при облаштуванні невеликої вітальні:

  • Компактна шафа-купе. Такі шафи доступні і у відносно невеликому розмірі, а їхні двері зручні, оскільки не займають простір при відкриванні. Це вдале рішення, коли речей багато і немає достатньо місць для зберігання в інших кімнатах.
  • Шафа на 2 чи 3 дверей. Класична модель шафи відрізняється місткістю і при цьому не забирає багато місця. Якщо поєднати її з «легшими» меблями, інтер’єр не буде перевантаженим. З шафою можна поставити тумбу під ТВ, навісні квадратні пенали, відкриті полички тощо.
  • Шафа зі стінкою. У такому комплекті всі елементи, зокрема шафа, є модульними, тому ідеально поєднуються між собою і при цьому можуть бути розміщені в довільному порядку. Зазвичай модульні комплекти мають у складі шафу невеликого розміру.
  • Шафа-пенал. Це найбільш компактне рішення з усіх згаданих вище. Такі меблі займають мінімум місця, оскільки зазвичай вузькі та неглибокі. При цьому пенал відрізняється функціональністю та місткістю завдяки своїй висоті.
  • Низька шафа на ніжках. Це не дуже місткий варіант шафи, однак теж може стати у пригоді в залі. Якщо потрібно зберігати дрібні побутові речі чи документи, то маленька шафа висотою близько 130 см чудово підійде. До того ж вона має досить оригінальний і стильний вигляд.

Магазин недорогих меблів «Артос» має великий асортимент шаф, які будуть доречними у вітальні невеликого розміру. На сайті можна вказати приблизний розмір шафи та вибрати підхожу модель із представлених результатів.

Де краще поставити шафу в маленькій вітальні

Яку шафу вибрати для маленької вітальні

Якщо вітальня справді маленька, правильне розміщення меблів відіграє велику роль, оскільки допомагає зробити простір функціональним і зручним для користування. У таких кімнатах краще не ставити шафу біля дверей чи вікон. Найкраще вибрати простір біля стіни, на якій немає вікон. Ідеальне рішення — поставити всі меблі для зберігання під однією стіною, створивши ТВ-зону або зону для відпочинку.

Де поставити шафу в залі, залежить також від того, яка модель вибрана. Якщо це дводверна чи тридверна шафа, то її можна поставити збоку від телевізора. Якщо замість шафи вирішено використовувати пенали, то вони мають стильний вигляд, коли розміщені вертикально поруч один з одним або горизонтально над тумбою під телевізор. При розміщенні пеналів чи шафи потрібно враховувати наявність інших меблів. Найкраще спочатку скомпонувати всі елементи на папері.