Імплантація зубів, її види та ефективність

Встановлення імпланта - найсучасніший спосіб відновлення зубного ряду в разі втрати одного і більше зубів. Він допомагає людям будь-якого віку отримати красиву і здорову посмішку. Імплантація зубів може виконуватися різними способами, і стоматолог завжди підбере той, який буде найбільш підходящим для конкретного пацієнта.

Коли потрібна імплантація

Зубні імпланти

Головне показання для встановлення зубного імпланта - бажання пацієнта і відсутність у нього протипоказань до цієї процедури. Її рекомендують проводити в таких випадках:

  1. Повна адентія в поєднанні з непереносимістю знімних протезів. Коли в пацієнта відсутні всі зуби на обох щелепах, стоматолог зазвичай пропонує два варіанти розв'язання проблеми: встановлення знімних конструкцій або імплантацію. Дедалі частіше пацієнти обирають другий варіант, оскільки він є більш зручним і сучасним. Також встановлення імплантів - єдине рішення, коли в людини є протипоказання до інших видів протезування.

  2. Поодинокий дефект зубного ряду. Коли відсутній лише один зуб, найкраще рішення - встановити на його місце протез. Це дасть змогу зберегти здоровими сусідні зуби - їх не потрібно буде обточувати, як відбувається у випадку зі встановленням коронок та інших ортопедичних конструкцій.
  3. Відсутність 2 - 3 зубів поспіль. Імплантація і в цьому випадку допоможе уникнути будь-яких маніпуляцій із сусідніми здоровими зубами.
  4. Кінцеві дефекти зубного ряду. Так стоматологи називають відсутність останніх зубів. Зазвичай саме вони є опорою для мостоподібних конструкцій. Коли ці зубні одиниці відсутні, встановлення імпланта - єдина альтернатива.

Отримати більше інформації, а також дізнатися вартість імплантації 1 зуба під ключ можна в стоматологічній клініці "ДантистЪ". Тут працюють фахівці, які володіють найсучаснішими методиками виконання цієї процедури. Вони зроблять усе можливе, щоб ви змогли особисто оцінити всі плюси імплантації зубів.

Способи імплантації зубів

Зубні імпланти

Одразу зазначимо, що ті види імплантації зубів, які існували лише 10-15 років тому, вже є застарілими. Сьогодні застосовуються найновіші, вдосконалені методики виконання цієї процедури:

  1. Внутрішньокісткова імплантація (також її називають ендоосальною). Імплантація штучного кореня здійснюється безпосередньо в кісткову тканину. Це дає змогу повторити природне розташування зуба. Технологія визнана найефективнішою в усьому світі.
  2. Базальна імплантація - одна з методик, що раніше застосовувалися повсюдно. Сьогодні використовується в деяких клініках лише в разі нестачі кісткової тканини у пацієнта.
  3. Субперіостальна імплантація - складна операція, яка проводиться в кілька етапів. Однак вона ефективна для пацієнтів із великою нестачею кісткової тканини та неможливістю виконати внутрішньокісткову імплантацію.
  4. Внутрішньослизова імплантація - методика, за якої імплантат імплантується прямо в ясна. У цьому разі він використовується під знімний протез переднього зуба.

Плюси та мінуси імплантації

Переваг у зубних імплантів досить багато:

  • довговічність;
  • висока естетичність;
  • відсутність дискомфорту для пацієнта (немає відчуття стороннього тіла в роті);
  • можливість установки на будь-які відділи зубного ряду.

Недоліки імплантів зубів:

  • необхідність хірургічного втручання;
  • наявність ризиків, як при будь-якій операції;
  • відносно висока вартість процедури.

Якщо вам необхідно встановити зубний імплант і ви шукаєте відповідного фахівця - звертайтеся в "ДантистЪ". Тут використовується тільки сучасне обладнання і працюють найдосвідченіші стоматологи. На вас чекає обслуговування на європейському рівні, доступні ціни, висока якість наданих послуг.