Значення ласощів у раціоні кішки

Безперечно, якісне та збалансоване харчування котів – це основа міцного здоров'я, гарного зовнішнього вигляду та грайливої поведінки. Однак існують ще й спеціальні ласощі. Що це? Черговий маркетинговий хід, частина раціону чи просто забаганка?

Насправді такі смаколики відіграють досить важливу роль у харчуванні улюбленця, проте їхнє значення часто недооцінюють. Як і основний корм, вони можуть бути не лише джерелом задоволення для вашого вихованця, але й виконувати важливі функції для його здоров’я та розвитку.

Однак варто розуміти, що ласощі мають бути лише доповненням до основного раціону, а не його заміною. Переглянути та вибрати хороші товари для котів можна в цьому магазині https://bioelite.com.ua/categories/koti-2.

збалансоване харчування котів

Забезпечення різноманіття в раціоні

Коти можуть бути досить вибагливими в харчуванні та вимагати різноманіття. Основний корм може приїдатись, і пухнастик втрачатиме до нього інтерес. Урізноманітнити харчування й порадувати чотирилапого гурмана можна, запропонувавши йому ласощі.

Однак давати смаколики варто зрідка, вони не мають перевищувати 10%  від загального раціону. Краще купувати продукцію перевірених брендів, це гарантує натуральність складу. Також намагайтесь вибирати низькокалорійні смаколики, щоб вони не впливали на вагу улюбленця.

Допомога в навчанні та тренуванні

Ласощі для котів, купити які можна тут https://bioelite.com.ua/catalog/lasoshhi-dlya-kotiv-40, є досить ефективним способом дресури та виховання тварини. Заохочення у вигляді улюбленого частування допомагає закріплювати позитивні асоціації під час навчання або корекції поведінки.

Наприклад, ви можете застосовувати ласощі, щоб привчити кота користуватися кігтеточкою або лотком. Це створює у тварини мотивацію виконувати певні дії для отримання винагороди.

Підтримка здоров'я та гігієни

На ринку є багато ласощів, створених спеціально для підтримки здоров'я котів. Наприклад, деякі смаколики спрямовані на поліпшення стану зубів. Вони містять інгредієнти, які допомагають зменшувати наліт і запобігають утворенню зубного каменю, а також сприяють свіжому подиху.

Інші вироби можуть містити вітаміни, що підтримують здоров’я шерсті та шкіри, або компоненти для полегшення травлення. Ласощі допомагають зміцнити емоційний зв’язок між котом і власником. Спільні ритуали, такі як давання смаколиків після гри або як заохочення за гарну поведінку, підсилюють довіру та взаєморозуміння між людиною та твариною.

збалансоване харчування котів

Асортимент смаколиків для котиків

Вибір ласощів для пухнастиків зараз досить широкий та різноманітний. Ви можете придбати:

  • палички;
  • подушечки;
  • паштети;
  • пасти;
  • засушені м'ясні та рибні слайси.

Тому підібрати необхідний варіант нескладно – все залежить від вподобань вашого пухнастика. Вибирати лише вам – не завадить спробувати одразу декілька продуктів, щоб кіт мав вибір.