Як правильно вибрати чоловічий піджак?

Чоловічий піджак як одяг завжди залишається найбільш універсальним і необхідним елементом гардероба. Їх можна носити в будь-яку погоду, чи то холод, чи то спека. Тому кожен чоловік повинен мати у своїй шафі хоча б один вид цього виробу. Якщо ж ні, рекомендується включити його до списку найближчих покупок. У першому випадку зупиніть свій вибір на темно-синій моделі, яка є надзвичайно універсальною.

Чоловічий піджак

Рекомендації щодо вибору піджака для чоловіків

Перед тим як купити чоловічий піджак, то розміри мають відповідати суворим критеріям, що визначають довжину, ширину плечей, ширину грудей і довжину рукава.

Тому існують певні поради, як обрати чоловічий піджак, що підкреслюватиме вашу фігуру та правильно сидітиме на вас.

  • Довжина піджака. Бажано вибирати таку, щоб вона закінчувалася на висоті суглобів пальців. Однак, оскільки сучасна мода більш відкрита для відхилень від суворих правил, краще покладатися на власне бачення і стиль, орієнтуючись на свої відчуття і статуру.

Ще одне правило, цілком логічне, - вибирати піджаки, які максимально відкрито прикривають стегна і ноги. Дотримуючись цієї поради, ви досягнете вирівнювання пропорцій тіла і візуальної досконалості.

  1. Ширина плечей. Правило для спортивної та гармонійної фігури свідчить, що лінія плечей має точно відповідати ширині чоловічих плечей. Для більш мужньої фігури, наприклад, з підкачаними плечима, можна вибрати піджак з плечима трохи ширшими, ніж фактична ширина плечей.
  2. Об'єм грудей. В ідеалі простір між тілом і тканиною має бути приблизно на товщину долоні. Допустимі моделі з вільним кроєм, але будьте обережні, щоб не набрати зайвий об'єм на рівні грудей через положення тіла.
  3. Довжина рукава. Рукава піджака мають закінчуватися на висоті вашої кісточки, а рукави сорочки повинні виглядати на кілька сантиметрів далі. Щоб підібрати ідеальну довжину рукава, під час примірювання нового піджака найкраще взяти із собою одну із сорочок.
  4. Фасон і силует піджака. Найголовніше при виборі чоловічого піджака - правильно підібрати розмір. Це правило стосується не тільки піджаків, а й усього вашого гардеробу. Правильно підібраний піджак забезпечить гарну посадку і силует, тому обирайте такий фасон, який приховає ваші недоліки і підкреслить переваги фігури.

Решта - справа смаку. Якщо вам подобається обтислий одяг, вибирайте приталений піджак. Ширина і довжина лацкана можуть скоригувати форму вашого обличчя, а довжина виробу - ваш зріст.