Як ми створюємо FPV-дрони, антени, станції керування для БПЛА

З розвитком технологій FPV безпілотні літальні апарати стали грізною зброєю. FPV дрони використовуються для розвідки, спостереження, бомбометання та камікадзе-акцій. Українські виробники працюють над розробкою FPV-дронів з потрібними фронту характеристиками, виносних антен для fpv дронів, наземних станцій управління. Також розробляються такі потрібні пристрої як детектор дронів.

FPV дрон

Більше інформації про девайси, які можна знайти в наявності в Україні:

Наявні різноманітні моделі FPV-дронів як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Є дрони 7-дюймові, легкі, маленькі і дуже маневрені безпілотники. Але у малих є і свої мінуси - це менша вантажопідйомність. Тому на потребу фронта постачаються також 8-дюймові та 10-дюймові дрони, що можуть летіти далі і нести більшу вагу боєприпасу чи будь-чого. Дальність польоту та вага вантажу — це критичні характеристики для бпла на фронті.

Для модернізації та ремонту дронів необхідні запчастини. Більшість постачається приватним способом з Китаю, але і Українські виробники працюють над виготовленням деяких вузлів у нас, і перші успіхи вже є.

Для ефективного використання БПЛА у військових цілях потрібне додаткове обладнання, що підсилює сигнал при керуванні дроном і що підсилює відеосигнал, щоб оператор міг бачити більш чітку картину на екрані. Наші спеціалісти розробляють наземні станції управління для дронів, що значно покращують дальність та ефективність польотів, та ще й убезпечують оператора від ворожих атак. 

Нові розробки та імпортні пристрої проходять перевірку в бойових умовах. Багато що потребує доробки і переробки під потрібні характеристики, частоти тощо. Українські виробники буквально на ходу підлаштовуються під вимоги фронту і вдосконалюють і fpv дрони, і всю супутню апаратуру.  Якщо перейти на сайт DronTech, ви можете вибрати як базові моделі, так і професійні станції з розширеними функціями. Є можливість замовлення кастомного обладнання, виготовленого під разові індивідуальні характеристики. Наприклад, можна замовити дрон з нічним баченням для виконання бойової задачі в темний час доби.

Ще один напрямок, над яким наполегливо працюють українські розробники, це детектори дронів ворога. Різні типи детекторів - від малих портативних до стаціонарних великих — можуть працювати на різних частотах і ловити сигнал від бпла, запущених ворогом по наших військових і по нашій техніці та стаціонарних об’єктах. Це дуже затребувані пристрої, що створюються і вдосконалюються прямо зараз: обстановка на фронті змінюється щодня, і люди в тилу роблять все можливе, щоб ми мали принаймні технічну перевагу над російськими військами в сфері безпілотних літальних апаратів.